Wellness

Wellness

Het is mogelijk om op aanvraag bij ons verschillende massages te reserveren. U leest hieronder welke ontspanningsmogelijkheden wij allemaal aanbieden.

Ayurvedische massage
Ayurvedische massage is volgens de ayurveda (oude Indische geneeswijze) het wakker maken van de prana en dit resulteert in een zelfgenezende kracht van de lichaamsenergie.De zelfgenezende kracht helpt om lichaam en geest in balans te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van medicinale kruidenolie. De massage geeft diepe ontspanning en brengt de dosha’s in balans.

Abhyanga Massage
Bij Ayurvedische oliemassage wordt er gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid warme olie. Abhyangamassage werkt op de spieren en het energiesysteem, reinigt,ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de geest en emoties. Het draagt bij aan de balans van de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha.(de drie types mens binnen de ayurveda) Deze massage is erg geschikt voor mensen die te maken hebben met drukte haast en stress. De Abhyanga massage brengt de Vata(beweging) tot rust.

Pindasweda kruidenstempelmassage
De kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenbuidels gevuld met reinigende, activerende en ontspannende kruiden. De warmte activeert de doorbloeding en verhoogt de stofwisseling en kalmeert de spieren. De lymfebanen, die onder de huid liggen, worden gestimuleerd waardoor het lichaam beter kan worden gereinigd (ontgift). De kruidenstempelmassage is een massage om u vrij te maken van stress en dagelijkse spanningen. Een wegwijzer naar innerlijke balans en ontspanning.

Klankschaalmassage
Een klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.
Het is een prima manier om te ontspannen. Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighoudt. Je krijgt weer nieuwe energie. Zelfs wanneer je wat sceptisch bent, zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen.

Tevens kan bekeken worden hoe de klankschalen ingezet kunnen worden tegen pijnklachten als gevolg van spanning of overbelasting van spieren.

Hotstone massage
De kracht van een hotstone massage is de combinatie van beweging gecombineerd met de warmte van hete stenen. Die warmte dringt diep door in je lichaam, maakt je spieren soepel en helpt vastzittende gedachten los te laten.
Ervaar de kracht van de massage en de speciale werking van de hete stenen. Je kunt totaal ontspannen, je huid is extreem zacht, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd. Als sinds de oudheid maakt men gebruikt van warme stenen als massage. De stenen werken aardend en geven positieve energie.